top of page

Veelzijdig Kreta

Kreta is één van de populairste Griekse Eilanden, de mogelijkheden zijn er zeer uitgebreid. Kreta heeft een legendarische geschiedenis, een levendige cultuur, mooie tradities en prachtige stranden. Geniet van de lokale gastronomie, heerlijke wijnen, prachtige stranden en uitstekende hotels. Het eiland is verdeeld in vier prefecturen: Chania, Rethymnon, Heraklion en Lassithi. Kreta is een groot eiland, daarom raden we aan om een rondreis per huurwagen te maken om zo de hoogtepunten van dit prachtige eiland te ontdekken.


Wandel door de Samariakloof

Als je een sportieve natuurliefhebber bent dan raden we aan om door de Samariakloof te wandelen. De kloof is met zijn 16 kilometer lengte een van de grootste en langste kloven van Europa. Eindig je wandeling door de Samariakloof met een verfrissende duik in de kristalheldere zee.


Pittoreske stadjes

Op Kreta vind je veel dorpen en steden die zeker een bezoek waard zijn. Als je houdt van pittoreske stadjes, wandel dan zeker door het centrum van Chania, Rethymnon en nog vele andere leuke plaatsen.


Archeologische sites

Als je houdt van archeologische sites dan zijn Knossos, Phaestos en Gortys de meest bekende die je op Kreta kan bezoeken.


Mooiste stranden

Als grootste eiland van Griekenland heeft Kreta talloze stranden. Enkele van de mooiste stranden op Kreta zijn Balos beach, Elafonisi, Vai beach, Preveli beach en Matala beach.


Feesten in Chersonissos

Chersonissos is gelegen in het noorden van Kreta, het is een geliefde badplaats bij veel jongeren. Chersonissos heeft een prachtige boulevard, heerlijke stranden en een bruisend nachtleven.


Wilt u graag op vakantie naar Kreta? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Contacteer ons telefonisch of per mail en wij maken graag uw reisdromen waar.

bottom of page