top of page

8-daagse rondreis verrassend Slovenië

Actief genieten buiten de gekende klassiekers? Dan is deze 8-daagse rondreis Slovenië zeker iets voor jou! Onderstaand voorbeeldprogramma is ter inspiratie, we werken steeds op maat.


- Individuele rondreis - Mogelijk als autovakantie of als fly & drive (vluchten + huurwagen)

- Beste reistijd: juli - augustus


DAG 1: BRUSSEL - LJUBLJANA - BLED

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Ljubljana met Brussels Airlines. Ophalen van uw huurwagen aan de luchthaven. U verblijft 4 nachten bij het Rikli Balance Hotel 4* aan het Meer van Bled.

Het Rikli Balance Hotel 4* is een prachtig hotel waar u kan genieten van meerdere zwembaden en wellnessfaciliteiten. Het pittoreske stadje Bled, met zijn meer en sprookjesachtige kasteel, bevindt zich op slechts een korte wandeling afstand. Vergeet niet om de beroemde roomtaart te proeven, de specialiteit van de streek!


DAG 2: MEER VAN BLED + ZIPLINEN

Ontbijt. Maak een wandeling naar de mooiste uitkijkpunten over het Meer van Bled. Twee populaire wandelingen zijn de Ojstrica Trail en het hoger gelegen Mala Osojnica Trail. Indien gewenst kan u ook een mooie fietstocht maken rond het Meer van Bled (ongeveer 6km). In de buurt van het hotel kan u fietsen huren.

In de late namiddag gaat u ziplinen in Bled. Zipline Dolinka is de langste zipline van Europa! Tijdens de tocht kan u genieten van adembenemende vergezichten.


DAG 3: RODELBAAN + RAFTEN

Ontbijt. Maak een uitstapje naar de rodelbaan van Straža Bled. Met een hoge snelheid rodelt u in de zomer via de 500 meter lange baan naar beneden. Tijdens de rit kijkt u uit op het Meer van Bled.

Rit van circa 1u 30min naar Bovec waar in de namiddag een sportieve rafting op het programma staat. U gaat raften op de azuurblauwe Soča Rivier, dit is een van de beste plekken in Europa om te raften.


DAG 4: NATIONAAL PARK TRIGLAV

Ontbijt. Vandaag staat er een bezoek aan het Nationaal Park Triglav op de planning.

De Vintgarkloof is een van de meest bijzondere plekken in het park, die u zeker niet mag missen. De kloof ligt ongeveer 6km van het Meer van Bled. Het pad door de kloof wordt duidelijk aangegeven, de wandeling duurt ongeveer een uur.

Een andere bijzondere plek is de Savica waterval. De wandeling naar de waterval is een uitdaging maar eenmaal boven heeft u een prachtig uitzicht.


DAG 5: BLED - GROTTEN VAN POSTOJNA - PORTOROZ

Ontbijt. Rit van Bled naar de druipsteengrotten van Postojna, een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Slovenië. De rondleiding door de grotten met onder andere een ondergrondse treinrit en wandeling over toegankelijke wandelpaden duurt anderhalf uur.

Rit naar Portorož aan de Sloveense kust waar u 2 nachten verblijf bij Hotel Histrion 4*.


DAG 6: SLOVEENSE RIVIERA

Ontbijt. Vandaag kan u genieten van de faciliteiten van het hotel. Breng zeker een bezoek aan Piran, het mooiste stadje langs de Sloveense kust. Piran wordt ook wel 'de parel aan de Adriatische zee' genoemd.


DAG 7: PORTOROZ - LJUBLJANA

Na het ontbijt rijdt u van Portorož verder naar charmante hoofdstad Ljubljana met zijn vele terrasjes langs de Ljubljanica rivier. Bezoek er het kasteel van Ljubljana, maak een wandeling door het oude centrum of doe een boottocht op de rivier. U verblijft 1 nacht bij het Grand Hotel Union Eurostars 4*.


DAG 8: LJUBLJANA - BRUSSEL

Ontbijt. Afleveren van uw huurwagen op de luchthaven. Rechtstreekse terugvlucht van Ljubljana naar Brussel met Brussels Airlines. Het einde van een prachtige rondreis.

Interesse in deze reis? Wij werken voor u graag een offerte uit op maat. Contacteer ons via 04 79 40 42 66 of info@leie-travel.be.

bottom of page