top of page

Ontdek de Algarve

De Algarve is een prachtige regio, gelegen in het zuiden van Portugal. De Algarve heeft enorm veel te bieden: uitgestrekte stranden, idyllische baaien, imposante kliffen, mooie steden, authentieke dorpjes, een groen binnenland, gebouwen met Moorse invloeden, een heerlijke keuken en een vriendelijke bevolking. Leie Travel neemt je in deze blog mee naar de mooiste plekken in de Algarve.


Faro

Faro, de 'hoofdstad' van de Algarve is zeker en vast een bezoekje waard. In het historische centrum vind je charmante straatjes, oude stadsmuren, een gotische kathedraal, gezellige restaurants en sfeervolle pleinen met sinaasappelbomen. Bezienswaardigheden die je in Faro niet mag missen zijn de Arco da Vila, Capello dos Ossos, het strand van Faro, natuurpark Ria Formosa en de kathedraal Sé.


Lagos

Lagos is de perfect uitvalsbasis om de stranden in het zuiden van de Algarve te ontdekken. Enkele van de mooiste stranden in de omgeving zijn Praia do Camilo, Praia dos Três Irmãos en Praia Dona Ana. De mooiste grot in de Algarve is de grot van Benagil, deze is enkel te bereiken per boot. Wandel ook zeker even vanaf boven langs het strand en langs de bijzondere grot. Daarnaast is het oude centrum van Lagos heel gezellig. Je vindt er veel toffe winkels en terrassen. Aan het einde van de middag spelen er straatmuzikanten op de pleinen, dit zorgt voor een leuke sfeer.


Ponte da Piedade

Ponte da Piedade is wellicht een van de meest gefotografeerde plekken van Portugal. Het zijn bijzondere rotsformaties langs de kustlijn van Lagos. Je kan er over een houten loopbrug wandelen met talloze uitzichtpunten op de rotsen, grotten en baaien.


Albufeira

Albufeira is de populairste badplaats van de Algarve. Albufeira staat vooral bekend om de prachtige zandstranden en het bruisende nachtleven. Op wandelafstand van het centrum liggen spectaculaire baaien omgeven door hoge kliffen.


Serra da Picota (Monchique)

Het binnenland van de Algarve is minder toeristisch, maar minstens zo mooi als de kuststreek. Als je graag het binnenland wil verkennen, maak dan een ritje door de Serra de Monchique, een prachtige bergketen met het pittoreske dorpje Monchique. Vanaf de bergtop Foia heb je een panoramisch uitzicht op Alentejo en de Atlantische Oceaan. Je kan hier mooie wandelingen of fietstochten maken. Uitrusten kan in een van de restaurantjes in Monchique.


Wilt u graag op vakantie naar de Algarve? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Contacteer ons telefonisch of per mail en wij maken graag uw reisdromen waar.

bottom of page