top of page

Oman met het gezin

In Oman vindt men luxueuze hotels, prachtige zandstranden, adembenemende landschappen, traditionele dorpjes, groene oases, allerlei culturen en een gastvrije bevolking. Het noorden is ruw en bergachtig. Het verre zuiden is groen en vruchtbaar. Het is het land van de sprookjes van 1001 nachten. Ontdek het prachtige Oman tijdens onze rondreis "Oman met het gezin".


Privé rondreis

10 dagen / 9 nachten

  • Reis op het ritme van de hele familie

  • Wandelingen, tochten met mountainbike, kameel en ezel, ...

  • Dolfijnen safari per boot, spotten van schildpadden

  • Lunch bij lokale inwoners en bezoek aan het dorpsschooltje

  • Zwemmen in de wadi’s en overnachting in de woestijn


DAG 1 - VLUCHT NAAR MUSCAT

Vlucht naar Muscat. Aankomst op de luchthaven en verwelkoming. Rit naar het hotel en overnachting te Muscat.


DAG 2 - DOLFIJNEN SAFARI

In de voormiddag ga je op zoek naar dolfijnen en, met wat geluk, walvissen. Mogelijkheid om te snorkelen. Terugrit naar het hotel en vrije namiddag om te genieten van het zwembad. Overnachting te Muscat.


DAG 3 - TRADITIES EN GESCHIEDENIS

In de voormiddag, bezoek aan de grote moskee van de Sultan Qaboos met zijn imposante kroonluchter en het grootste tapijt ter wereld. Bezoek aan het splinternieuwe en elegante Opera House te Muscat met zijn impressionante oosterse interieur. Ontdekking van de soeks van Muttrah, volgestouwd met stoffen, reukwaren en goud. Fotostop aan het werkpaleis van de sultan geflankeerd door twee Portugese forten uit de 16e eeuw. Vrije namiddag.


DAG 4 - OFF ROAD

Vertrek met 4x4 terreinwagen naar Nakhal, een van de hoogtepunten van de Omaanse cultuur. Off Road rit door de bergen en langs de wadi’s. Bij de immense Wadi Bani Awf ontdek je een van de meest sensationele en spectaculaire landschappen van het land. Lunch vlak voor het dorp Balad Sayt. Aansluitend bezoek aan de grotten van Al Hoota met zijn indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. Rit naar het dorp van Al Hamra. ‘s Avonds verblijf je bovenop de berg in een comfortabele lodge met panoramisch zicht over de streek.


DAG 5 - CANYONS EN BERGDORPJES

Na het ontbijt wandeling in het kleine dorpje van Misfat. De traditionele huizen, gelegen bovenop de bergflanken, behoren tot de oudste nog bewoonde huizen van het sultanaat. Off Road naar Jebel Shams, het hoogste punt van Oman (3075m). Van hieruit geniet je van een schitterend uitzicht op de omliggende groene canyons. Lunch bij de bewoners.


DAG 6 - NAAR DE GROENE BERG (JEBEL AKHDAR)

Met de mountainbike rij je naar de vallei om het verlaten dorp van Al Hamra en zijn grote lemen woningen te ontdekken. Bezoek van het huis Bait Al Safah waar de oude tradities worden bewaard. Je verneemt er meer over het alledaagse leven in de traditionele dorpen. Ontdekking van het fort van Jabrin, mooi voorbeeld van de Omaanse cultuur, met beschilderde plafonds die dateren uit de 17e eeuw. Beklimming met 4x4 van de Jebel Akhdar, de groene berg. Je rijdt tot het plateau van Sayq, bekend voor zijn uitgestrekte landschappen en de rozenteelt.


DAG 7 - MAGISCHE ZONSONDERGANG OVER DE WOESTIJN

Vrije voormiddag om te genieten van de prachtige omgeving en het zwembad. Optioneel: wandeling langs de canyon doorheen dorpjes en prachtige landschappen. Je rijdt verder naar de indrukwekkende Wahiba woestijn, waar de Arabische bedoeïenen hun tenten opslaan. Door de duinen wordt je naar het kamp in de woestijn gebracht. Overnachting in een goed uitgerust tentenkamp tussen de wondermooie zandduinen. ’s Avonds kun je er genieten van de heldere sterrenhemel.


DAG 8 - DUNE BASHING EN SCHILDPADDEN

Dune Bashing in de duinen van de Wahiba woestijn. Rit in de woestijn met kameel. Vervolgens rijd je naar Ras Al Jinz waar op het beschermde strandje elk jaar duizenden schildpadden hun eieren komen leggen. Observatie van de schildpadden tijdens de nacht. Overnachting in Ras al Jinz.


DAG 9 - ZWEMMEN IN DE WADI'S

Rit naar de Wadi Tiwi met zijn steile bergwanden. Het begin van de wadi wordt druk bezocht, maar weinig bezoekers wagen zich tot in het dorpje verderop. Daar geniet je van een schitterend uitzicht over de ganse vallei. Ontdekking van de onbekende Wadi Suwayh met zijn mooi natuurlijk zwembad waar het heerlijk zwemmen is. Rit naar Muscat en overnachting te Muscat.


DAG 10 - TERUGVLUCHT

Transfer naar de luchthaven van Muscat en terugvlucht.


Heeft u interesse in deze rondreis? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Contacteer ons via 0479 40 42 66 of info@leie-travel.be


In samenwerking met Travel Sensations.
Commentaires


bottom of page