top of page

Malta, een ideale short break

Malta is de ideale bestemming voor wie houdt van cultuur, pittoreske steden, lekker eten en kristalhelder water. De eilandengroep bestaat uit drie eilanden: hoofdeiland Malta, Gozo en Comino. Op Malta is er ontzettend veel te zien: eeuwenoude paleizen, burchten en forten.


Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta, deze stad combineert geschiedenis, cultuur, ontspanning en gezelligheid. In 2018 werd de stad uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Valletta is een relatief kleine stad en valt makkelijk te voet te verkennen. Kuier gezellig door het oude stadsgedeelte met zijn smalle steegjes en historische gebouwen.


Belangrijke bezienswaardigheden zijn de St. John's Co-Catedral, de Barakka Gardens en de vele uitzichtpunten zoals de Upper Gardens waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Vooral in de avond komt de stad tot leven, overal openen cafeetjes waar mensen gezellig iets drinken en genieten van het Mediterrane leven.


Gozo

Combineer je reis naar Malta met een paar dagen op het buureiland Gozo. Dit mediterraan eiland is minder toeristisch en heeft zijn charmes bewaard. Het eiland wordt gekenmerkt door vele baaien en schilderachtige vissersdorpjes. Gozo is makkelijk bereikbaar met de veerboot vanuit het noorden van het eiland Malta.


Het kleine eiland herbergt enkele van de oudste religieuze gebouwen ter wereld, zoals de tempels van Ggantija. De hoofdstad Victoria is gelegen op het hoogste punt van Gozo. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht. Het historische centrum heeft gezellige kronkelige steegjes, musea en de Kathedraal van de Hemelvaart .


Daarnaast is Gozo een paradijs voor duikliefhebbers, met een prachtige onderwaterwereld dat bruist van leven. Een van de meest bekende duikspots is de Blue Hole, een tunnel uit kalksteen die verbonden is met de zee. Andere hoogtepunten zijn de zoutpannen van Gozo, het strand van Ramla en de prachtige rotsformaties van Dwejrabaai.

Comino

Comino is een eiland met slechts drie inwoners. Dit eilandje is ideaal voor een leuke daguitstap en bruist van de mooie natuur en vogels. s' Middags staan hier verschillende kraampjes met eten en drankjes, zoals een uitgeholde ananas. De Blue Lagoon is een van de voornaamste bezienswaardigheden, een zanderige baai met azuurblauwe water. Van hieruit kan je zwemmen naar het nabijgelegen onbewoonde eiland Cominotto.


Malta is een origineel eiland met veel afwisseling, vol cultuur, gastronomie en verwennerij. Het regent er zelden en de stranden worden afgekoeld door een lichte zeebries. Er zijn veel pittoreske baaien en kleine zandstranden. De prachtige duikspots maken van Malta een paradijs voor watersportliefhebbers. Het is een relatief klein eiland waar de bezienswaardigheden niet ver uit elkaar liggen. Malta is met andere woorden de ideale bestemming voor een short break.


Contacteer ons om uw droomreis naar Malta samen te stellen. Wij maken graag vrijblijvend een offerte op maat.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page