top of page

Iceland 4 KIDS

IJsland is de ideale bestemming voor een actieve reis met het hele gezin. U kan er een walvissafari doen, raften, snorkelen in de Silfra kloof of de geothermische baden bezoeken. Een fly & drive is de beste manier om IJsland te verkennen. Ontdek IJsland met het hele gezin tijdens onze "Iceland 4 KIDS" reis.


7-daagse fly & drive met huurwagen


Dag 1 : Brussel - Reykjavik

Rechtstreekse vlucht naar Reykjavik en ophalen van uw huurwagen. Indien de tijd het toe laat, kan u het Whales of Iceland museum bezoeken. Nog een leuke plek om uw dag door te brengen is het Reykjavik Family Park and Zoo. In de kinderboerderij zie je zeehonden, rendieren, schapen, poolvossen, IJslandse pony's waar de kinderen een ritje op kunnen maken, ... Het aangrenzende Family Park is een outdoor speeltuin. Overnachting in Reykjavik.


Dag 2 : Golden Circle - Paardrijden

Na het ontbijt gaat u op ontdekking. De Golden Circle begint met een bezoek aan het vulkanische landschap van het Thingvellir National Park (UNESCO). In de vallei zijn verschillende kloven, barsten en verzakkingen. Dit komt omdat het park tussen de breuklijn van de Euraziatische en Amerikaanse tektonische plaat ligt. U gaat verder naar de bekende Great Geysir, de grootste geiser van IJsland. Deze is de laatste tijd niet actief geweest, maar de nabijgelegen, zeer actieve Strokkur-geiser spuit om de tien minuten kokend heet water tot wel 30 meter de lucht in, een waar spektakel. Daarna rijdt u verder naar de Gullfoss waterval, één van de bekendste en meest indrukwekkende watervallen van IJsland.

Geniet daarna van een leuke excursie per paard terwijl u zich een weg baant door Zuid-IJsland. Overnachting in de regio van Fludir.


Dag 3 : Kjolur Mountain Track - Rafting excursie

Ontbijt in het hotel. Vandaag ontdekt u de Kjöler bergroute (vanaf half juni), dit is een weg door het onbewoonde binnenland. Tijdens deze unieke route passeert u het warme bronnengebied van Hveravellir tussen de Langjökull- en Hofsjökullgletsjers. Een aanrader is om een stop te maken bij Hveravellir, één van de mooiste geothermische gebieden in de wereld met een natuurlijke openlucht-waterpoel. Het gebied heeft ook vele wandelmogelijkheden. Uiteindelijk bereikt u opnieuw de ringweg in de Skagafjördurvallei, Noord-IJsland. Hier maakt u een leuke familie rafting excursie, plezier voor het hele gezin.


Dag 4 : The Troll Peninsula - Walvissafari

Verken de kleurrijke vissersstad Siglufjordur op weg naar het dorp Dalvik. Aangekomen in Dalvik kan u een prachtige walvissafari maken. Rond IJsland komen verschillende soorten walvissen voor, in de zomer kan je bultruggen, blauwe walvissen, dwergvinvissen, bruinvissen en witsnuitdolfijnen spotten. Overnachting in Akureyri.


Dag 5 : Lake Myvatn - Geosea Husavik

Ontbijt in het hotel. De dag begint met een bezoek aan de Godafoss waterval, wat 'Godenwaterval' betekend. Uw reis gaat verder naar het Lake Myvatn gebied, waar u een leuke wandeling kan maken met het gezin. Ontspan daarna in het rustgevende geothermische water van de Geosea, een infinity pool met uitzicht over de Noordelijke IJszee. Daarna bezoekt u de meest krachtige waterval van Europa, namelijk Dettifoss gelegen in het Vatnajökull Nationaal Park. Overnachting in Akureyri.


Dag 6 : Reykjavik

Ontbijt in het hotel. De rit van Akureyri naar Reykjavik duurt ongeveer 4,5 uur. Geniet van het landschap. Aankomst in Reykjavik waar u de stad nog verder kunt ontdekken. Overnachting in Reykjavik.


Dag 7 : Reykjavik - Brussel

Inleveren van de huurwagen op de luchthaven van Reykjavik en terugvlucht naar Brussel.


Wilt u graag de Iceland 4 KIDS rondreis maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Contacteer ons telefonisch of per mail en wij maken graag uw reisdromen waar.


In samenwerking met Imagine Travel.

Comentarios


bottom of page