top of page

De smaken van Emilia-Romagna

Minder gekend, maar zeker ook uw bezoek waard, is de regio Emilia-Romagna. Zowel op cultureel als culinair vlak wordt u hier verwend. Proef de Balsamico van Modena, de parmiggiano en parmaham van Parma en de traditionele spaghetti Bolognese van Bologna. Dit kan allemaal tijdens onze reis "De smaken van Emilia-Romagna'.


8-daagse rondreis met (huur)wagen


Dag 1 Brussel - Bologna - Ferrara (+- 50km)

Rechtstreekse vlucht naar Bologna en ophalen van uw huurwagen. Vertrek richting Ferrara, een middeleeuwse stad opgericht onder invloed van de d'Este dynastie. U verblijft hier 2 nachten.


Dag 2 Ferrara & omgeving

Ga op ontdekking langs de mooie pleinen, middeleeuwse straten en majestueuze paleizen van Ferrara. Ook een uitstap naar de Valli di Comacchio, een aaneenschakeling van lagunes in de Po-delta, behoort tot de mogelijkheden.


Dag 3 Ferrara - Parma (+- 130km)

Vandaag reist u verder naar Parma, een gezellige en welvarende stad gekend voor de parmaham en Parmezaanse kaas. Op culinair vlak zal u hier niets tekort komen. Maar ook voor de cultuurliefhebbers loont een bezoek aan de stad, met zijn indrukwekkende Duomo en Teatro Farnese de moeite. U logeert hier 3 nachten.


Dag 4-5 Parma & omgeving

Neem rustig de tijd om de stad Parma te ontdekken of trek erop uit naar het nabijgelegen Fidenza en Piacenza.


Dag 6 Parma - Bologna (+- 100km)

Terugkeer in oostelijke richting naar Bologna. Onderweg kunt u een stop maken in Modena, gekend voor de Balsamico en de Ferrari wagens. Bij aankomst in Bologna inleveren van de huurwagen op de luchthaven. U verblijft hier 2 nachten.


Dag 7 Bologna

Ga op verkenning in de verborgen parel van Italië. De Piazza Nettuno met het Neptunusbeeld, Piazza Maggiore en de gotische San Petriono kerk zijn maar enkele van de vele hoogtepunten die de stad rijk is. Daarnaast is dit ook de stad van de Spaghetti Bolognese.


Dag 8 Bologna - Brussel

Neem een taxi naar de luchthaven voor uw rechtstreekse terugvlucht naar Bologna.


Ook voor zij die minder lang tijd hebben zijn er in Centraal-Italië heel wat mogelijkheden voor kortere trips. Leie Travel kan uw ideale rondreis samenstellen met vluchten, hotels, transfers en/of excursies naar wens.


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Imagine Travel.


Comments


bottom of page