top of page

Roadtrip Andalusië

Er is bijna geen streek in Europa die zo veel variatie biedt als het Spaanse Andalusië. Ga je op roadtrip met een huurwagen dan kom je langs de mooiste natuurparken, de Sierra Nevada en de typische witte dorpjes. Onderweg stop je voor een duik in de zee, eet je tapas aan de bar en geniet je van de Moorse invloeden op de architectuur. Het geeft Andalusië een sprookjesachtige, Noord-Afrikaanse sfeer. Het beste vind je die in de Gouden Driehoek: Granada, Córdoba en Sevilla. Vamos!


Málaga

Málaga is de meest gebruikte aanvlieghaven voor een rondreis door Andalusië. Deze badplaats aan de Costa del Sol is zeker de moeite waard om enkele dagen te verblijven. Je kan er verschillenden Romeinse monumenten bezoeken, relaxen op het strand, shoppen, heerlijke vis eten aan de haven ... Málaga heeft net zoals de meeste Spaanse steden een overdekte markthal. De Mercado Atarazanas heeft drie hallen met groente en fruit, vis en vlees. Een fijne plek om de sfeer te proeven. Of bezoek het Museo Picasso, met onbekendere werken uit de begin- en laatste periode van de Spaanse schilder. Voor tapas ga je naar El Pimpi, de bekendste bar in Málaga. Je bent er zeker niet de enige toerist, maar je moet het een keer gezien hebben. Maak dus eerst een stop in Málaga en begin de volgende dag uitgerust aan je rondreis.


Nerja

Vanaf Málaga loopt kustweg N340 helemaal tot aan badplaats Nerja. Volg je deze weg, dan mis je geen dorpje aan zee. Meer haast? Dan kun je voor de A7 kiezen die er parallel aan loopt. Nerja kent geen hoogbouw en is daarom een van de fijnere badplaatsen aan de Costa del Sol. Maak een tour door Cueva de Nerja: je kunt deze grotten deels op eigen gelegenheid of met een gids bezoeken. In ongeveer anderhalf uur zie je vele rotstekeningen en indrukwekkende samensmeltingen van stalactieten en stalagmieten. De grotten liggen in de buitenwijk Maro.


Sierra Nevada

Blijf hierna de N340 tot aan Motril volgen. Tussen Nerja en Salobrena ligt het mooiste deel van de kustweg. Salobrena is een bijzonder stadje, gebouwd rond een kasteel op een heuvel. Onderweg kom je langs het natuurreservaat Acantilados de Maro-Cerro Gordo. Hier kun je wandelen, van het uitzicht genieten of een baaitje opzoeken. Bij Motril verlaat je de kust en ga je het binnenland in. Je rijdt nu langs de flanken van de Sierra Nevada. Maak onderweg een uitstapje naar het bergachtige gebied Las Alpujarras, dat onderdeel is van de Sierra Nevada en veel Moorse invloeden heeft. Je volgt slingerwegen langs de kenmerkende witte huizen. Anderhalf uur later ben je weer terug op de A44 naar Granada. Zorg dat je van tevoren tickets gereserveerd hebt voor een avondlijk bezoek aan het Alhambra. Sprookjesachtiger wordt het niet!


Bent u geïnteresseerd in een rondreis doorheen het prachtige Andalusië? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Contacteer ons telefonisch of per mail en wij maken graag uw reisdromen waar.


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sunny Cars.

Commentaires


bottom of page